Здравейте!

October 19th, 2007

Здравейте,

Нека всеки ден да е ”Еньовден”!

Обикновенно се празнува в седата на лятото, на 24`ти юни.

Това е денят на чудесата!

Моят приятел и ортак в Коми,  Димитър Петканин от Велинград,

отрича поговорката ”Приятeл в нужда се познава”. И с право!

Ами ако ти в момента имаш по-голяма нужда….

Най-трудното нещо е прошката.

Като всяко едно от  чудесата.

Прошката е чудо, което се получава от само себе си. Прощавайки, ние отхвърляме омразата към другия. В ума и душата ни настава покой. Прошката е нещо лично, невидимо, едно искрено нашепване, звучащо дълбоко в душата.

Нищо не обърква повече живота; нищо не провокира толкова болестта, колкото омразата, угризенията и взаимните обвинения. Тези три реакции към живота се градят на гнева, вината и враждебността. Задържани в ума и сърцето, те блокират живота. Блокират личностния ни потенциал. Пресушават живота и го лишават от радост и мир.

Всеки е способен да прости и на другите, и на себе си. И всеки може да го направи незабавно.

Прошката ни освобождавана от непрестанното самонаказване, което ни налага решението да мразим. Прошката ни позволява да неутрализираме отровните емоции, които ни парализират. Решението да простим ни прави свободни. Прошката е единственото, което може да ни избави от вината и неприязънта.

Ние прощаваме, не за да остане другия ненаказан. Ние прощаваме, за да освободим себе си от яда и омразата. Когато излизаш от пространство, изпълнено с любов, ти винаги си в безопасност.

Прости на всички. ПРОСТИ И НА МЕНЕ!

Прости на себе си.

Прости на всичко, което ти се е случило в миналото.

Прощавайте!

Read full article | 2 Comments »